Sarmale cu smântână |
Ingrediente:
carne tocată de porc
2 verze murate
2 cepe
orez
bulion
foi de dafin
pătrunjel
mărar
sare
piper
smântână
șuncă
Mod de preparare:
Încep prin a desface foile de varză le pun pe masă și mă apuc să fac compoziția.Ceapa o tai cubulețe și o călesc în ulei.În vasul în care am pus carnea adăugăm ceapa călită,pătrunjel,mărar,orez și se amestecă.Am luat foile de varză,am pus amestecul cu carne în fiecare și le-am făcut rulouri.În tuci am pus sarmale,cu foi de dafin,varză tocată,bulion și pentru gust mai bun am pus cubulețe de șuncă printre sarmale și am acoperit cu apă.
Sarmale în tuci |
Au fiert timp de două ore și jumătate.Am scos câteva pe farfurie și am pus smântână pe deasupra și cu un ardei iute,am mâncat cu multă poftă.Desigur am făcut și o mămăliguță.Poftă bună și sănătate multă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu