Rulouri cu crema de vanilie |
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg de făină
sare
300 mililitri apă
300 mililitri ulei
Pentru crema de vanilie:
800 mililitri lapte
300 de grame zahăr
200 de grame făină
esență de vanilie
350 de grame de margarină.
Mod de preparare:
Pentru a se face mai repede se aprinde cuptorul.Într-un vas mai mare se adaugă făina,apa,sarea și ulei,se amestecă și se formează o cică moale.Pentru a fi ușor de modelat se pune făină pe masa unde se frământă coca.Se face din cocă bile mici pe care le întind,se taie fâșii,se pune bățul pentru rulouri uns cu ulei în cocă,se rulează de fiecare dată pentru a se prinde coca de băț.Când am terminat de făcut rulourile se pun într-o tavă învelită cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru a se rumeni,trebuie să fie întoarse pe ambele părți.
Într-un vas se pune zahărul și ouăle,se amestecă,se pune făină,esență de vanilie și laptele,se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe.
Cu ajutorul unei pungi tăiate la un colț se umple rulourile cu cremă.Poftă bună.