Ingrediente:
Pentru faguri:
300 de grame făină
100 mililitri ulei
1 plic praf de copt
20 de grame sare
100 de mililitri lapte
100 de grame zahăr
8 ouă
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
200 de grame unt
100 de grame de zahăr
50 de grame de cacao
800 de grame lapte
400 de grame făină
1 esență de rom
Mod de preparare:
Se pun ouăle într-un bol împreună cu sarea,se amestecă,apoi se pune zahărul și zahărul vanilat,puțin câte puțin de mai multe ori,dar amestec de fiecare dată,până se dizolvă zahărul.
Se pune apoi laptele,iar după ce amestec se pune ulei,se amestecă cu fiecare lingură de ulei pusă în conținut.Se pune făină cernută cu praf de copt.Se va obține o compoziție mai groasă.
Pentru a obține faguri este nevoie de o formă,aceasta trebuie unsă cu ulei.Se pune apoi la flacăra aragazului,iar când este încinsă se pune aluat cu o lingură.
Se coc pe ambele părți în maxim două minute,deci câte un minut pentru fiecare parte.Se merită osteneala vor fi faguri perfecți.
Într-o cratiță mai mică de dimensiuni,se adaugă cacao,zahărul și făina,pe care le amestec cu o lingură.Se pune laptele încet,în acest timp se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe.Cratița trebuie să fie pe foc mic,se amestecă până se îngroașă compoziția.Se ia cratița de pe foc,se pune esența de rom și untul,apoi se amestecă.
Se unge cojile de faguri cu cremă și se lipesc două câte două.Sunt gata pentru a fi servite.Poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu