Cozonac |
Ingrediente:
1 kg făină
200 g zahăr
lapte
unt
drojdie
ulei
ouă
sare
vanilie
Mod de preparare:
Se începe cu cernutul făinii,se toarnă o compoziție cu vanilie și zahăr,aceasta fiind fiartă,punând câte puțin în timpul frământării.Se bat gălbenușuri cu zahăr și sare până devine o spumă,pe care o punem în făină.Drojdia o putem amesteca cu lapte călduț, pe care o adăugăm câte puțin în aluat.Timp de 30 de minute durează procesul de frământare,în timp ce punem ulei în aluat,după ce este frământat bine se lasă să crească timp de două ore și jumătate.Am uns formele cu unt și am presărat cu făină,am luat o bucată din aluat,l-am făcut sul,apoi în trei părți și le-am împletit.Cozonacii i-am uns cu gălbenuș de ou,apoi am băgat la cuptor,timp de 50 de minute.Se poate încerca cu un băț,dacă nu se lipește aluat sunt gata pentru a fi serviți.Se lasă să se răcească,se pune pe un platou și să avem poftă bună.
Cu cât se frământă mai mult timp ,cu atât cozonacul iese mai pufos
RăspundețiȘtergereDA SUNT FOARTE BUNI SI GUSTOSI
RăspundețiȘtergere