Salam de biscuiți |
Ingrediente:
- 500 g biscuiți
- 300 g nucă de cocos
- 500 mililitri lapte
- 150 g unt
- 30 g cacao
- 200 mililitri apă
- 20 mililitri esență de rom
- 150 g zahăr
- foi napolitană
Mod de preparare:
Într-un castron pun lapte,apoi nucă de cocos și foi de napolitană pisate mărunt,pe care le amestec până se face o compoziție,o adaug pe o folie și o rulez,iar timp de 40 de minute o las la frigider pentru a se prinde.
Într-o cratiță pun apă la fiert unde adaug zahăr,unt,esență de rom și pudra de cacao le amestec timp de zece minute,până se obține sirop.
Într-un vas pisez biscuiți cu un blender sau cu orice îi poate sfărâmă,pun siropul,mai amestec și apoi pun preparatul pe o folie.Scot rulada de la frigider,o pun tot pe compoziție și o rulez.Pentru a se omogeniza se lasă la frigider timp de două ore.După se pune pe o farfurie mai mare și se taie felii,gustul este foarte bun,cei din familie și prietenii o apreciază.Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu