Chec pufos |
Ingrediente:
3 căni de făină
200 g zahăr
3 ouă
800 mililitri lapte
praf de copt
sare
nuci tocate
3-4 bucăți rahat
două linguri cacao
200 g ulei
Checul este o prăjitură în care se poate adăuga după preferințe stafide sau ciocolată.Se poate consuma atât cald,cât și rece,își păstrează aroma.În perioada sărbătorilor de iarnă se prepară chec,dar dacă vă este poftă se face în orice perioadă al anului.
Mod de preparare:
Încep prin a pune într-un castron două gălbenușuri și un ou întreg pe care le bat bine.Amestec gălbenușurile și oul întreg cu sare,ulei și lapte,care îl face pufos.Peste pun făină cernută și praful de copt cu apă și spuma de gălbenușuri.În compoziție adaug cacao,nucă și rahat.Se pune într-o tavă toată compoziția și amestec cu o lingură.Cuptorul trebuie să fie încălzit pentru a se face mai repede.Se bagă la cuptor timp de o oră.Să fi sigur că este copt se introduce o scobitoare,dacă nu se lipește aluat,atunci este bun de servit.Rețeta asta o făcea și bunica mea,iar de atunci am învățat să o pregătesc și eu.Desigur,niciodată nu voi putea găti precum ea,era un gust și miros special.Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu