Salata de boeuf |
Ingrediente:
600 de grame de cartofi
200 de grame de ceapă
300 de grame de mazăre(la conservă)
200 de grame de rădăcină țelină
400 de grame de morcovi
200 de grame de pătrunjel
200 de grame de castraveți murați în oțet
200 de grame de rădăcină de păstârnac
300 de grame de maioneză + 50 de grame de maioneză pentru decor
70 de grame de muștar
sare
Se prepară salata de boeuf în perioada Crăciunului și de Anul Nou,dar este un preparat ce se gătește în orice perioadă a anului.Sunt multe rețete cu diferite ingrediente,fiecare gospodină se laudă cu rețeta proprie de salată de boeuf.
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert,iar când sunt bine fierți se lasă să se răcească,apoi se ia coaja de pe cartofi și se taie cubulețe.Se toacă la fel morcovii,pătrunjelul,păstârnacul și castraveții murați.Se amestecă muștar cu maioneza și puțină sare și se formează sosul de maioneză.Într-un castron se pune mazărea,sosul de maioneză și ingredientele tocate,având o mănușă de bucătărie,se amestecă cu mâna.Se bagă la frigider 3 ore.
Pentru a-i da un aspect mai special am folosit o formă de chec din silicon,unde am pus preparatul și l-am introdus la frigider,timp de oră.
Când am scos salata de boeuf de la frigider,am răsturnat-o pe un platou și am scos siliconul.
Pentru a avea un aspect plăcut se decorează cu rondele de albușuri de ou,cu castraveți și gogoșari în oțet.Se mănâncă rece,să avem poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu