Piersici umplute cu cremă |
Ingrediente:
Pentru a realiza cojile:
6 ouă
1 kg făină
400 mililitri ulei
esență de portocale
300 grame de zahăr
praf de copt
Pentru a face crema:
300 grame gem de caise
150 grame cacao
300 grame unt
esență de rom
200 grame de zahăr pudră
Pentru aspect și gust:
200 mililitri lapte
100 grame zahăr pudră
frunze de mandarine
colorant alimentar galben și portocaliu
Mod de preparare:
Se începe prin a pune într-un vas ouă cu zahăr pe care le amestec până ce compoziția devine cremoasă și pun uleiul,esența de rom,în același timp amestec încontinuu,apoi adaug făina,praful de copt și se frământă.Dacă aluatul nu se mai lipește de mâini,înseamnă că este bine frământat.
Se ia o tavă pe care așez o hârtie de copt,apoi fac bile de aluat și le așez în tavă,dar la o distanță una de alta,deoarece cresc în timpul coacerii.Se apasă ușor pe fiecare bilă de aluat și se bagă la cuptorul preîncălzit,la 200 grade,timp de 15 minute.Nu trebuie ținute prea mult,fiindcă se vor întări și sfărâma când le scobesc,trebuie să fie rumenite.
Cu ajutorul unui cuțit se scobesc și pun de o parte conținutul care îl scot,îl voi folosi la prepararea cremei.
Pentru a prepara crema se amestecă zahărul pudră cu untul,apoi completez cu cacao,esența de rom,gemul de caise și conținutul scobit mai înainte,apoi se amestecă bine.
Se umple cojile piersicilor și se lipesc două câte două.Se adaugă la frigider timp de 50 minute.
Se pune într-un castron lapte cu colorant alimentar portocaliu și în alt castron tot cu lapte,dar cu colorant alimentar galben.Scot piersicile de la frigider le las puțin și apoi le dau prin colorantul portocaliu pe o parte și pe cealaltă cu colorant galben.Se dă prin zahăr pudră și se pune pe o farfurie mare sau platou.Se bagă la frigider 4 ore sau se lasă o zi întreagă.Pentru decor se pune frunze de mandarine și este gata pentru servit.Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu