Tort Diplomat |
Ingrediente:
6 ouă
6 pachete de gelatină
3 pachete pișcoturi
1 kg frișcă
600 de grame de zahăr
2 banane
3 portocale
6 kiwi
200 de grame de stafide
Ananas (eu am ales să folosesc compot de ananas)
Sunt multe feluri de torturi,dar tortul acesta are un loc aparte în gusturile mele.Simplitatea și aspectul sunt unele din atuurile acestui tort.Dacă alegeți să faceți pentru familie sau pentru a impresiona invitații,cu siguranță a-ți ales bine.
Gustos Tortul Diplomat |
Mod de preparare:
Într-un vas mare se bate frișca.Într-un castron se bat gălbenușurile cu 300 de grame de zahăr.Într-un alt vas se bat albușurile cu 300 de grame de zahăr,până se formează o spumă.
Se pun gălbenușurile bătute cu zahărul la bain-marie și se amestecă încontinuu.
În compoziția acestui tort se pun stafide,pișcoturi,kiwi,portocale,banane și ananas.Se amestecă gălbenușurile cu gelatina înmuiată și apoi cu albușurile bătute.
Se pune compoziția într-o tavă sau în orice vas,după ce formă vrei să îi dai tortului,se pune frișcă peste și se decorează.Se lasă zece ore la frigider,apoi se pune pe un platou sau pe o farfurie mare.Poftă bună.
Să îl mâncăm sănătoși,Tortul Diplomat e preferatul meu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu