joi, 16 ianuarie 2020

Prăjitura Rumba

Prăjitura Rumba





Ingrediente:

Pentru blat:

200 de grame de făină
200 de grame de zahăr
400 de grame de rahat
6 albușuri
20 de grame de sare
200 de grame de miez de nucă
1 plic de zahăr vanilat


 Pentru cremă:

300 mililitri de lapte
200 de grame zahăr
250 de grame unt
6 gălbenușuri
esență de vanilie
1 lingură de făină


 Pentru decor:

ciocolată
foi de napolitană



 Mod de preparare:

  Se taie rahatul cubulețe.Se prăjește nuca într-o tigaie.Se cerne făina într-un vas mai mare,se pune rahatul și nuca,apoi se amestecă.Se dă la foc potrivit cuptorul și se pune hârtie de copt într-o tavă. 
 Se separă albușurile și gălbenușurile.În bolul unde sunt albușurile se pune sare,apoi  se amestecă până se formează o spumă.Se pune zahărul și zahărul vanilat,se amestecă până se dizolvă zahărul.Se formează o bezea în care pun nuca,rahatul și făina.Se amestecă și apoi pun preparatul în tavă.Se bagă la cuptorul preîncălzit,se lasă 30 de minute.Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
  Într-o cratiță se pun gălbenușurile,în care adaug făina și zahărul,se amestecă.Apoi se pune lapte și amestec.Se pune la foc mic cratița și amestecă până ce se îngroașă.Se dă de pe foc,se pune esența de vanilie,apoi se acoperă cu un capac și se lasă să se răcească.Când s-a răcit adaug untul în cremă,se amestecă.
   Se pune o foaie de napolitană într-o tavă și se dă cu jumătate din cremă.Apoi peste se pune blatul,se întinde cealaltă jumătate din cremă și se pune peste o foaie de napolitană.Se bagă la frigider tava cu prăjitura timp de 8 ore.Când am scos prăjitura de la frigider am început să o decorez cu ciocolată.Se bagă la frigider timp de 30 de minute.Apoi se scoate și se poate servi.Poftă bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac