miercuri, 15 ianuarie 2020

Supa de pasăre cu găluște

Supa de pasăre cu găluște





   Ingrediente:

bucăți de pasăre de curte
1 ardei gras
sare
pătrunjel
1 ceapă
1 morcov
3 ouă
5 linguri cu griș
ulei




  Mod de preparare:

  Se taie și se spală carnea.Se pun într-o oală bucățile la fiert și acoperim cu apă.Se pune puțină sare.În timp ce fierbe se formează spumă,pe care o pun în alt vas.
  Se spală și se curăță ardeiul,morcovul și ceapa.Toate aceste legume se toacă mărunt.În timp ce carnea fierbe se adaugă legumele tocate mărunt.
  Se pun separat albușurile și gălbenușurile.
Se bate albușul cu puțină sare până se formează o spumă.
  Se pun gălbenușurile,iar după fiecare lingură de griș pe care o adăugăm,se amestecă.Se pune și ulei,apoi se lasă 15 minute.
  Se ia din aluat cu o lingură și se pune în supa fierbinte.Supa trebuie să fiarbă la foc mic.Se dă lingura prin supă mereu,pentru a se putea lua aluat mai ușor.
  Se fierb găluștele în 12 minute la foc mic,acestea se umflă.După gust se pune sare și înainte de a lua oala de pe foc se adaugă pătrunjel.Este gata pentru a fi servită supa.Poftă bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac