Negresa |
Ingrediente:
Pentru blat:
500 grame de făină
200 mililitri ulei
300 grame de zahăr
100 mililitri oțet
400 de grame gem de prune
100 de grame stafide
100 de grame miez de nucă
30 de grame bicarbonat de sodiu
10 grame de sare
200 de grame apă minerală
1 esență de rom
75 de grame cacao
Pentru glazură:
200 mililitri apă
100 grame de cacao
150 mililitri ulei
200 grame de zahăr
Mod de preparare:
Se începe prin a pune într-un vas gemul,bicarbonat stins în oțet,apa minerală,sarea,uleiul și se amestecă.Se cerne făina cu cacao și se pune în preparatul făcut mai înainte.Pentru a nu se forma cocoloașe,se amestecă și apoi se adaugă stafidele și nuca tocată mărunt.Se pune aluatul într-o tavă și se bagă la cuptor timp de 50 de minute.Se verifică cu o scobitoare,este simplu se introduce în prăjitură,iar dacă aluatul nu rămâne pe ea,înseamnă că s-a copt.Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Se pune pe foc mic o cratiță în care adaug cacao și zahăr,se toarnă apă și se amestecă până se dizolvă zahărul și se va îngroșa glazura.Se toarnă uleiul,se amestecă,apoi se lasă până va da în clocote.Se lasă să se răcească.Când s-a răcit se porționează prăjitura și pun deasupra ei glazura de cacao și zahăr.Se adaugă la frigider timp de 50 de minute și apoi se poate servi.Poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu