joi, 9 ianuarie 2020

Porumb fiert

Porumb fiert







 Ingrediente:

porumb
apă
sare
zahăr





 Se consumă porumb fiert în perioada de vară,dar se poate congela și consuma în orice anotimp.Se prepară porumbul crud are un gust mai bun și se fierbe mai repede.Porumbul nu trebuie fiert mult timp,este de ajuns 30 de minute.






 Mod de preparare:

 Se curăță porumbul de foi și mătase.Se pune pe foc o oală de 10 litri,suficientă pentru a fierbe porumb.Îmi aduc aminte că în copilărie se fierbea porumb în ceaun.Se pune apă în oală până se acoperă porumbul.Când începe să fiarbă apa,unii pun sare,dar nu este bine,deoarece sarea întărește porumbul.Eu prefer să pun zahăr să fie mai dulce,dar este opțional.Dacă apa a dat în clocote,se scoate porumbul.Se las să se răcească,apoi se pun pe o farfurie,pentru a fi serviți cu sare.Poftă bună.




În oală porumb

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac