marți, 26 noiembrie 2019

,,Tort" de mălai

,,Tort" de mălai






    Ingrediente

700 grame mălai
600 grame de brânză (de orce tip)
300 grame slănină
400 grame cârnați
sare
două cepe
ulei







      Mod de preparare

     Am început să pun apă la fiert în care am adăugat mălai,constant am amestecat,pentru a nu se forma cocoloașe. Eu în mămăliguță pun puțin ulei pentru a fi mai ușor de răsturnat. M-am apucat să curăț și să toc ceapa cubulețe,apoi o adaug la prăjit cu slănină și cârnați. Pentru un gust mai bun,grăsimea de la prăjit a cârnaților,o punem într-un vas,cu un strat de mămăligă,altul de cârnați și unul de brânză.Pentru a se forma o crustă,pun preparatul la cuptor.După ce este gătit suficient,se scoate de la cuptor și se servește cu murături,precum varza murată,castraveți murați,gogonele murate,atât în oțet,cât și în sare. Poftă bună și multă sănătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac