Friptură de pui cu mujdei și mămăliguță |
Ingrediente
pulpe și aripioare de pui
ulei
usturoi
sare
mălai
1,5 kg de apă
Mod de preparare
Încep prin a spăla pulpele și aripioarele de pui,chiar și cele cumpărate necesită o spălare sau mai multe.În următorul pas le crestez pentru a se pătrunde mai ușor și a fi gata într-un timp cât mai scurt. Într-o tavă punem pulpele și aripioarele de pui,le stropim cu ulei și presărăm puțină sare.Timp de 40 de minute introducem tava la cuptor,la temperatura de 170°C. În acest timp mă apuc să fac mămăliga.Se prepară ușor,se pune apă la fiert,apoi se adaugă mălai constant,în timp ce se amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloașe.Usturoiul îl curăț,apoi îl pisez cu un amestec de ulei și sare. În loc de usturoi se mai poate consuma și murături.Când e gata se scoate tava și se pune pe o farfurie pentru a fi servită.Poftă bună și multă sănătate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu