vineri, 29 noiembrie 2019

Friptură de pui cu mujdei și mămăliguță

Friptură de pui cu mujdei și mămăliguță






     


   Ingrediente
pulpe și aripioare de pui
ulei
usturoi
sare
mălai
1,5 kg de apă






     Mod de preparare
   
    Încep prin a spăla pulpele și aripioarele de pui,chiar și cele cumpărate necesită o spălare sau mai multe.În următorul pas le crestez pentru a se pătrunde mai ușor și a fi gata într-un timp cât mai scurt. Într-o tavă punem pulpele și aripioarele de pui,le stropim cu ulei și presărăm puțină sare.Timp de 40 de minute introducem tava la cuptor,la temperatura de 170°C. În acest timp mă apuc să fac mămăliga.Se prepară ușor,se pune apă la fiert,apoi se adaugă mălai constant,în timp ce se amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloașe.Usturoiul îl curăț,apoi îl pisez cu un amestec de ulei și sare. În loc de usturoi se mai poate consuma și murături.Când e gata se scoate tava și se pune pe o farfurie pentru a fi servită.Poftă bună și multă sănătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac