Pești prăjiți cu mămăliguță și mujdei de usturoi |
Ingrediente
4 pești proaspeți( caras,somon)
mălai
usturoi
făină
ulei
Mod de preparare
Încă din copilărie am încercat această rețetă,cu toții credem că este o rețetă ușoară,dar până nu o pregătești,nu ai cum să afli.Simplitatea ei o dă ingredientele puține,dar dacă procedezi întocmai au un gust bun.De multe ori am greșit că puneam mult ulei sau crusta peștelui nu arăta precum era normal.
Deci să vă spun cum am procedat,am luat peștii,i-am curățat de solzi,apoi am spălat cu apă rece,am scos branhiile și mațele. După peștii trebuie făcute crestături,pentru a se pătrunde mai ușor.Punem ulei în tigaie să se încingă,în timp ce dăm peștele prin făină sau mălai.În tigaia cu uleiul încins se pun peștii,adăugând sare după gustul fiecăruia.Trebuie să se vadă o crustă crocantă,suculentă și rumenă.După ce am prăjit peștii,am făcut un mujdei de usturoi și apoi o mămăliguță,aceasta am pregătit-o din mălai,apă timp de 30 minute,se pune mălai constant pentru a se lega și să nu apară cocoloașe,am pus și ulei pentru a da un gust mai bun și a fi mai ușor de răsturnat.Poftă bună să avem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu