Sarmale cu mușchi de porc,mămăliguță și ardei iute |
Ingrediente
1 kg de carne tocată de porc
3 cepe mici
300 g orez
sare și piper
ulei
3 verze murate
foaie de dafin
mușchi de porc
bulion
varză călită
ardei iute
mălai
Eu pregătesc sarmale de fiecare dată când am varză murată,deci nu fac numai de sărbătorile de iarnă. Rețete sunt multe,diferă de zona din care provin,dar toate sunt la fel de gustoase.
Mod de preparare
Începem prima dată să alegem verze murate cu foi subțiri pentru a fi mai ușor de rulat. Într-o cratiță punem ulei,sare,cepele tocate mărunt și orezul,le-am călit câteva minute,amestecând mereu ca să nu se lipească.Punem cratița cu preparatul la răcit.Într-un vas adânc adăugăm carnea tocată și răsturnăm peste orez și ceapă.Frământăm bine compoziția pentru a fi amestecată bine.Pe fiecare foaie de varză punem umplutura și o rulăm,punem capetele acesteia spre interior si este gata sarmaua,repetăm procedeu la toate.Eu am ales să o servesc cu mămăliguță,dar le puteți servi și cu pâine.În varza călită am pus un mușchi de porc și am ornamentat cu un ardei iute.Dacă știți o rețetă bună de sarmale să o împărtășiți și cu noi.Să avem poftă bună.
Mi se pare foarte mult orez
RăspundețiȘtergerePrea mult orez,eu pe langa piper,m ai adaug enibahar le sa un gust rare bun, iar cand prajesc ceapa toc marunt cubulete slanina afumată ,o las a
RăspundețiȘtergeresă se topeasca,atuci pun ceapa la prajit,adaug orezul si boia,rece odaug carnea si ou crud,incercati această retetă,de Craciun!!Sarbatori binecuvantate vä doresc!!