duminică, 1 decembrie 2019

Sarmale cu smântână

Sarmale cu smântână



     


        Ingrediente:
  
carne tocată de porc
2 verze murate
2 cepe
orez
bulion
foi de dafin
pătrunjel
mărar
sare
piper
smântână
șuncă




          Mod de preparare:

    Încep prin a desface foile de varză le pun pe masă și mă apuc să fac compoziția.Ceapa o tai cubulețe și o călesc în ulei.În vasul în care am pus carnea adăugăm ceapa călită,pătrunjel,mărar,orez și se amestecă.Am luat foile de varză,am pus amestecul cu carne în fiecare și le-am făcut rulouri.În tuci am pus sarmale,cu foi de dafin,varză tocată,bulion și pentru gust mai bun am pus cubulețe de șuncă printre sarmale și am acoperit cu apă.



Sarmale în tuci

     Au fiert timp de două ore și jumătate.Am scos câteva pe farfurie și am pus smântână pe deasupra și cu un ardei iute,am mâncat cu multă poftă.Desigur am făcut și o mămăliguță.Poftă bună și sănătate multă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac