Ficăței de pui cu ceapă la tigaie |
Ingrediente:
800 de grame de ficați de pui
sare
piper
bulion
ulei
200 de grame de ceapă
pătrunjel
Ficatul este unul din organele preferate.Rețeta aceasta îmi stârnește amintiri din vremea copilăriei și de fiecare dată o să o gătesc și o voi consuma cu plăcere.Sunt și oameni care nu le plac ficați,fiecare după gustul său.Trebuie gătiți bine pentru a fi gustoși.
Mod de preparare:
Pentru început se călește ceapa,durează până se înmoaie și se amestecă din când în când.Se pune ulei la încins,la foc potrivit.Se pune ceapa tocată și se dă focul mic,aceasta se călește timp de 10 minute.
Se pune ficați într-un vas și se spală până ce apa care se scurge trebuie să fie curată.Se verifică ficați pentru a îndepărta bucăți de grăsime sau fierea,care ar amărî mâncarea.
Când ceapa este înmuiată se pune într-o tigaie împreună cu ficați.Eu pun peste ficați și bulion,dar doar puțin.Nu se pune sare acum pentru a nu se întări ficați.După trei minute se întorc și se dă foc mic,se gătește timp de 12 minute.
Se oprește focul,când sunt gata,se presară sare și piper după gustul fiecăruia.Se pune peste ficați pătrunjel tocat și se poate servi.Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu