joi, 12 decembrie 2019

Salam de biscuiți

Salam de biscuiți






       Ingrediente:

  • 500 g biscuiți
  • 300 g nucă de cocos
  • 500 mililitri lapte
  • 150 g unt
  • 30 g cacao
  • 200 mililitri apă
  • 20 mililitri esență de rom
  • 150 g zahăr
  • foi napolitană



   
    Mod de preparare:

    Într-un castron pun lapte,apoi nucă de cocos și foi de napolitană pisate mărunt,pe care le amestec până se face o compoziție,o adaug pe o folie și o rulez,iar timp de 40 de minute o las la frigider pentru a se prinde.
    Într-o cratiță pun apă la fiert unde adaug zahăr,unt,esență de rom și pudra de cacao le amestec timp de zece minute,până se obține sirop.
    Într-un vas pisez biscuiți cu un blender sau cu orice îi poate sfărâmă,pun siropul,mai amestec și apoi pun preparatul pe o folie.Scot rulada de la frigider,o pun tot pe compoziție și o rulez.Pentru a se omogeniza se lasă la frigider timp de două ore.După se pune pe o farfurie mai mare și se taie felii,gustul este foarte bun,cei din familie și prietenii o apreciază.Poftă bună!

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Cozonac