Poale-n brâu moldovenești |
Ingrediente:
Pentru maia:
4 linguri făină
o lingură zahăr
două linguri lapte
30 g drojdie
Pentru aluat:
300 mililitri lapte
două ouă și două gălbenușuri
o linguriță de sare
800 g făină
100 g unt
Maia
150 g zahăr
coajă rasă de portocală
Pentru umplutură:
3 ouă
un plic de zahăr vanilat
300 g brânză dulce
200 g zahăr
70 g stafide
3 linguri de griș
Mod de preparare:
Se pune într-un vas zahăr și drojdie,apoi se amestecă.După se pune lapte cald împreună cu făină,se amestecă bine.Se lasă la dospit și se acoperă cu un capac .
Pentru a avea unde pune ingredientele se folosește un vas adânc,unde se cerne făina și apoi se pune maia,laptele cald,sarea și ouă,se amestecă.Apoi se frământă aluatul,se pune coaja de portocală și câte puțin unt topit,se frământă până ce aluatul devine ușor de modelat.Se lasă să crească timp de o oră și jumătate.
Se pune brânza de vaci într-un vas împreună cu stafidele,zahărul,ouăle,grișul și coajă de portocală,apoi se amestecă și se lasă la rece.
Când aluatul a crescut,se pune făină unde întind aluat.Se fac din aluat pătrate.Se pune pe toți în parte câte o linguriță de umplutură și se apropie colțurile opuse.Se pune hârtie de copt într-o tavă,unde se pun plăcintele.Pentru aspect și gust se dă cu lapte și gălbenuș.Se adaugă la cuptor,timp de 50 minute,la o temperatură de 180°C.Când sunt gata se scot din cuptor și se dă cu zahăr vanilat.Să avem poftă bună și sănătate vă doresc!
Bune rău. Mulțumesc petru toate rețelele dumneavoastră.
RăspundețiȘtergere