Toba de porc,rețeta tradițională |
Ingrediente:
500 g carne de porc
2 urechi de porc
o limbă de porc
inimă de porc
3 foi de dafin
5 căței de usturoi
un stomac de porc
2 picioare de porc
boia dulce
doi rinichi de porc
sare
piper
Mod de preparare:
Se începe prin a spăla stomacul,iar pentru a scăpa de miros și pentru a se albi se pune peste stomac apă rece și oțet,se amestecă bine,apoi se lasă 24 de ore la frigider sau într-un loc mai răcoros.Pentru a curăța rinichii trebuie tăiați în două și se înlătură ce nu este bun din partea interioară și se spală bine.Se taie și inima în două,apoi se spală până este curată.După se opăresc picioarele de porc și limba împreună cu sare,apoi se curăță bine.
Se pune la fiert într-un ceaun,picioarele de porc,urechile,carnea și șoriciul.În alt ceaun se pun organele la fiert.În ambele ceaune se adaugă foi de dafin.Se lasă la fiert timp de trei ore.Dacă se desprinde carnea de pe oase,atunci este bine fiartă.Când au fiert organele și carnea se taie cubulețe cât mai mici.Se dă cu puțină sare,boia,piper și usturoi pisat,apoi se amestecă pentru a se omogeniza bine.Se umple stomacul cu cubulețe mici de carne și organe,apoi se mai pune zeamă de la carnea fiartă și se coase bine.Se înțeapă stomacul cu o scobitoare pentru a nu pocni în timpul fierberii.Se pune stomacul în zeama răcită și se mai adaugă apă.
Timp de 50 minute se fierbe toba,se scoate și se pune între două tăvi,iar deasupra se pune o greutate.
Se lasă la presat cel mult 24 de ore.Apoi se poate servi.Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu