Prăjituri

miercuri, 22 ianuarie 2020

Prăjitura cu mere

Prăjitura cu mere









 Ingrediente:

 Pentru blat:

200 de grame
5 ouă
100 mililitri ulei
150 de grame zahăr
1 plic de praf de copt
sare
100 mililitri apă minerală
esență de vanilie


 Pentru umplutură:

1 kilogram de mere
100 de grame zahăr
50 de grame scorțișoară pudră


 Pentru decor:

100 de grame de zahăr pudră



 Mod de preparare:

 Se pune merele într-un lighean în care se spală.Se îndepărtează coaja și cotorul.Se dă prin răzătoarea mare și se adaugă într-o cratiță împreună cu zahărul.Se pune cratița pe foc mediu și se călește merele până ce zeama scade. Apoi se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească.Se dă la 170 de grade cuptorul la foc potrivit.Se pune hârtie de copt într-o tavă.Se pun ouăle în recipientul mixerului și se adaugă zahărul și sarea.Se mixează până zahărul se dizolvă.Se toarnă uleiul,apoi făina cernută cu praf de copt,se mixează de fiecare dată și se adaugă apă minerală.Pentru o aromă bună se pune esență de vanilie.Se adaugă jumătate din aluat în tavă și se pune în cuptorul preîncălzit,timp de 15 minute.Se scoate tava,se pun merele călite deasupra aluatului.Se pune deasupra și cealaltă jumătate de aluat.Se bagă tava la cuptor timp de 50 minute.Se scoate tava și se lasă să se răcească.Se presară zahăr pudră și este gata pentru a fi servită.Poftă bună.


O bunătate de prăjitură



 
Pufoasă și gustoasă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu