Prăjituri

vineri, 29 noiembrie 2019

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă







      Ingrediente

2 kg oase de vită
2 kg burtă
apă
sare
morcov
foi de dafin
usturoi
8 gălbenușuri
smântână lichidă

Se servește cu:
pâine
ardei iute
oțet




   
       Mod de preparare

   Într-o oală de 10 litri am pus oasele de vită cu apă rece,trei litri,puțină sare și foi de dafin. Am pus oala pe foc,după ce fierbe,apare spumă pe care am luat-o și am aruncat-o.Timp de două ore și jumătate am lăsat-o la fiert,am astupat oala cu un capac,fierbând la foc potrivit.După ce au fiert oasele de vită,am  scos oasele.Am strecurat supa în altă boală.Am tăiat burta în fâșii lungi.Dacă trebuie spălată burta se face cu oțet,bicarbonat,se dă cu mălai pentru a se albi.Supa de oase am pus-o  în oala de 10 litri,unde am adăugat un litru de apă ca și completare,iar când am ajuns la 6 litri,am pus și fâșiile lungi de burtă,au fiert timp de 50 de minute.În timp ce ciorba fierbea,am ras un morcov și l-am pus în oală.Am curățat usturoi,l-am pisat,l-am adăugat în oală,amestecând bine pentru a oferii aromă.Cu cele opt gălbenușuri,am pus smântână și cu o lingură le-am bătut bine,în timp ce puneam în amestec ciorbă fierbinte.Am oprit focul și după am pus acest amestec,am amestecat bine și este gata de servit.Se poate servi cu pâine,cu oțet în ciorbă și cu ardei iute.Poftă bună și sănătate multă.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu