Prăjituri

sâmbătă, 14 decembrie 2019

Prăjitura Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca Zăpada






     Ingrediente:
 
    Pentru foi:

  • 200 mililitri lapte
  • 100 g ulei
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • sare
  • 1kg făină
    Pentru cremă:
  • 300 g unt
  • 10 linguri de făină
  • 700 mililitri lapte
  • 8 linguri zahăr
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • esența de vanilie


    
         Mod de preparare:

      Pentru aluat:
 
  Pun lapte într-un vas,adaug zahăr pentru a se dizolva,apoi se pune uleiul,amoniac,sarea și ouăle,se amestecă,adaug făină și frământ până devine aluatul umpic tare.Din aluat fac trei foi,pe care le coc pe dosul tăvii,dar înainte presar cu făină.


     
   
       Pentru cremă:

   Pun la fiert lapte cu coaja de lămâie.Într-un castron pun puțin lapte rece și zahăr,amestec bine.În laptele care este la fiert pun compoziția de la laptele rece și făină,amestec și o las să fiarbă,până când se poate lua ușor.Se lasă la răcit și se pune untul,se amestecă.Apoi se adaugă zeama de lămâie și esența de vanilie.
    Prăjitura se îmbină astfel: foaie-cremă-foaie-cremă-foaie
     Peste tava cu prăjitura se pune folie de plastic și se lasă la rece,apoi o dau cu zahăr pudră și o tai felii pentru a fi servite.Această rețetă o pregătea bunica mea,mereu îmi aduce aminte de copilărie.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu